• Op werkdagen voor 13 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Gratis verzending naar afhaalpunt vanaf €30,-
  • 14 dagen bedenktijd

    17 / Apr / 2024

    Checklist: tips voor een vakantie met baby

    Een onvergetelijke eerste vakantie met je kleintje. Veel gezinnen hebben de neiging om een overvloed aan spullen mee te nemen wanneer ze op vakantie gaan. Dat is begrijpelijk, want je wilt er natuurlijk voor zorgen dat je baby niets tekortkomt. Gelukkig biedt onze vakantie checklist een vriendelijke herinnering aan de belangrijkste items die je niet mag vergeten. Ook geven we je tips voor reizen per vliegtuig of per auto.

    Checklist: tips voor een vakantie met baby
    SUSTAINABILITY

    De eerste vakantie met je baby is een bijzondere mijlpaal waar je als kersverse ouder enorm naar uitkijkt. Het is een tijd vol nieuwe ervaringen en kostbare momenten, maar het kan ook wat spanning met zich meebrengen. Wat moet je allemaal meenemen? En waar moet je rekening mee houden om ervoor te zorgen dat zowel jij als je kleintje optimaal kunnen genieten van de vakantie?

    Vakantie checklist: een paklijst voor een vakantie met baby

    Bij het inpakken van de vakantiespullen wil je er natuurlijk zeker van zijn dat je niets vergeet en je baby op laats van bestemming niets tekortkomt. Hierdoor hebben veel ouders de neiging om een overvloed aan spullen mee te nemen wanneer ze op vakantie gaan. Gelukkig biedt onze vakantie checklist een handig overzicht van essentiële items die je niet mag vergeten bij het inpakken voor een vakantie met baby. En mocht je toch per ongeluk iets vergeten, maak je geen zorgen: op je vakantiebestemming kun je altijd nog ontbrekende benodigdheden aanschaffen.

    Tip: print de checklist uit zodat je makkelijk kan aanvinken wat al is ingepakt.

    Download de vakantie met baby checklist hier

    Vliegen met een baby: 6 tips voor de eerste vliegreis

    Een eerste vliegreis met je baby’tje kan best spannend zijn. Wij hebben wat tips om de vliegreis met baby zo soepel mogelijk te laten verlopen:

    1. Zorg voor een comfortabele reisoutfit: Kleed je baby in comfortabele kleding, bij voorkeur in laagjes, zodat je gemakkelijk kunt aanpassen aan veranderende temperaturen in het vliegtuig.
    2. Neem voldoende voeding mee: Zorg ervoor dat je voldoende babyvoeding en flesjes meeneemt voor de duur van de vlucht, plus extra voor onverwachte vertragingen. In de meeste gevallen is het op vliegvelden toegestaan om verpakte babyvoeding mee te nemen. Hierbij kun je denken aan kant-en-klare papjes, flesvoeding en koekjes. Ook mag je flesjes water van maximaal 100 milliliter meenemen. Bovendien kun je tijdens de vlucht ook om kraanwater vragen.
    3. Gebruik een draagzak of draagdoek: Een draagzak kan handig zijn tijdens het boarden en bij het doorlopen van de veiligheidscontroles op de luchthaven. Het houdt je handen vrij terwijl je je baby dichtbij houdt.
    4. Zorg voor vermaak: Neem wat kleine speeltjes, boekjes of knuffels mee om je baby bezig te houden tijdens de vlucht. Een vertrouwd stuk speelgoed kan troost bieden en helpen bij het afleiden van eventuele ongemakken.
    5. Houd je baby comfortabel tijdens het opstijgen en landen: Voed je baby tijdens het opstijgen en landen om de druk op de oren te verminderen. Dit kan helpen bij het voorkomen van pijnlijke oorpijn als gevolg van drukverschillen.
    6. Last but not least, probeer te ontspannen: Mocht je baby tijdens de vlucht veel huilen, maak je dan niet te veel zorgen. Het is normaal dat baby's soms ongemakkelijk worden tijdens het reizen, vanwege de veranderingen in luchtdruk en omgeving. Andere passagiers begrijpen dit over het algemeen en zullen begrip tonen.

    Focus in plaats daarvan op het troosten van je baby en probeer ontspannen te blijven. Houd in gedachten dat huilen een manier is voor je baby om te communiceren en dat jij er bent om hem of haar te kalmeren. Vertrouw op je instincten als ouder en wees vriendelijk voor jezelf tijdens deze uitdagende momenten. Voor je het weet, zal je kleintje weer rustig zijn en genieten van de reis.

    Autovakantie met baby: tips voor een lange autoreis met baby

    Een reis per auto in plaats van het vliegtuig? Ook kunnen we je bij helpen.

    1. Plan voldoende tussenstops: Baby's hebben vaak behoefte aan pauzes om te eten, te verschonen of gewoon even te bewegen. Plan daarom voldoende tussenstops tijdens je autorit, zodat je baby comfortabel kan blijven. Leg een grote hydrofiele doek binnen handbereik zodat je kleintje tijdens een stop even lekker op een grasveldje met de beentjes kan trappelen.
    2. Maak de auto babyvriendelijk: Zorg ervoor dat de auto is uitgerust met een veilig autostoeltje dat geschikt is voor de leeftijd en grootte van je baby. Controleer ook of de temperatuur in de auto comfortabel is en of er voldoende schaduw is voor je kleintje.
    3. Zorg voor vermaak onderweg: Neem wat speelgoed, boekjes of muziek mee om je baby bezig te houden tijdens de autorit. Een vertrouwd stuk speelgoed kan troost bieden en helpen bij het afleiden van eventuele ongemakken.
    4. Houd voedingen en slaapschema's in de gaten: Probeer de autorit zoveel mogelijk af te stemmen op de gebruikelijke voedings- en slaapschema's van je baby. Plan de langste stukken rijden bijvoorbeeld tijdens de dutjes van je kleintje.
    5. Wees voorbereid op reisziekte: Sommige baby's kunnen last hebben van reisziekte tijdens lange autoritten. Zorg voor voldoende schone kleding en leg een paar handdoeken of dekens op de achterbank voor het geval dat je baby misselijk wordt.
    6. Neem voldoende benodigdheden mee: Zorg ervoor dat je voldoende luiers, vochtige doekjes, babyvoeding en flesjes water bij je hebt voor de duur van de autorit, plus extra voor onverwachte situaties. Handig, neem een een thermosfles met warm water mee, zodat je snel een flesje kunt maken voor je kleintje. Dit bespaart je tijd en gedoe, vooral als je op een plek bent waar geen directe toegang tot warm water is.
    7. Ontspan en geniet van de reis: Vergeet niet te ontspannen en te genieten van de reis met je baby. Neem de tijd om te stoppen en van het uitzicht te genieten, maak mooie herinneringen samen en wees trots op jezelf voor het nemen van deze avontuurlijke stap met je kleintje.

    We hopen dat deze vakantie checklist en tips voor reizen per auto of vliegtuig je gaan helpen met de voorbereiding op een zorgeloze en onvergetelijke vakantie met je kleintje. Of je nu de weg op gaat of de lucht in, het belangrijkste is om te genieten van de kostbare tijd samen als gezin. Neem diep adem, wees flexibel en koester de momenten van avontuur onderweg. Vergeet niet om herinneringen te maken, te lachen om kleine tegenslagen en te genieten van de wonderen van het reizen met je baby. Zoek je nog wat leuke zomeritems? Kijk dan zeker eens naar onze spring/summer collectie.

    Een veilige en plezierige reis gewenst!

     

    Recente artikelen

    Het laatste nieuws op ons blog

    • Checklist: tips voor een vakantie met baby
      17 / Apr / 2024

      17 / Apr / 2024

      Checklist: tips voor een vakantie met baby

    • Zomertijd - Tips voor een soepele overgang van wintertijd naar zomertijd voor jouw kleintje
      28 / Mar / 2024

      17 / Apr / 2024

      Zomertijd - Tips voor een soepele overgang van wintertijd naar zomertijd voor jouw kleintje

    • Babybed opmaken: zo doe je het veilig!
      14 / Sep / 2022

      17 / Apr / 2024

      Babybed opmaken: zo doe je het veilig!

    • 5 tips: zo bescherm je de tere huid van jouw baby
      19 / Apr / 2022

      17 / Apr / 2024

      5 tips: zo bescherm je de tere huid van jouw baby

    • Hoe bescherm jij de planeet?
      07 / Apr / 2021

      17 / Apr / 2024

      Hoe bescherm jij de planeet?

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen