• Op werkdagen voor 13 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Gratis levering vanaf €30,-
  • 14 dagen bedenktijd

    07 / Apr / 2021

    Hoe bescherm jij de planeet?

    We weten allemaal dat we ‘iets’ kunnen doen voor onze planeet. Wij vinden het belangrijk dat kleding onder goede omstandigheden wordt gemaakt en jij bij Dirkje kan kiezen voor verantwoorde baby- & kinderkleding: gemaakt met respect voor planet & people.

    Hoe bescherm jij de planeet?
    SUSTAINABILITY

    Duurzame kleding maken is goed. Leren hoe je onze kleding langer kunt gebruiken, is nog beter! We denken graag met je mee hoe je de levensduur van onze baby- & kinderkleding kunt verlengen:

     

    1. Fair Fashion

    Mocht je de term niet kennen; fair fashion is het tegenovergestelde van fast fahion. Dit laatste is slecht voor mens, dier en milieu. Kies daarom voor eerlijke & duurzame kleding.

     

    1. Kwaliteit

    Kies kwaliteit boven kwantiteit. Tijdloze baby - & kinderkleding dragen bij aan een duurzame garderobe. Maar wat betekent nu tijdloze kleding? Het lijkt iets wat niet echt haalbaar is omdat mode altijd verandert. Toch zijn er zeker wel kledingstukken die heel lang in het modebeeld blijven. Kleding die lang mee gaat is meestal vrij eenvoudig van vorm en rustig van kleur, denk aan onze basics. Ook de kleuren van tijdloze kleding is vaak neutraal. Dit geeft je de mogelijkheid om er langer mee te doen. Zodra je kleintje er is uitgegroeid, kun je deze items altijd aan iemand doorgeven.

     

    1. Wassen

    Door de kleding kouder te wassen kun je op jaarbasis flink wat energie besparen. Heb je bijvoorbeeld een ecostand op je wasmachine, gebruik deze dan! De ecostand is ongeveer 30 tot 40 procent zuiniger dan het gewone wasprogramma. Zodra je een wasje op de ecostand zet, verwarmt het water korter dan bij normale wasjes. Ter compensatie draait hij langer, zodat de kleren toch schoon uit de trommel komen.

    Toch is het voor je baby juist beter als de kleertjes op een zo hoog mogelijke temperatuur worden gewassen. Hoe hoger de temperatuur, hoe meer bacteriën worden gedood. Wees een beetje lief voor je Dirkje babykleding en het milieu en draai je wasjes zo nu en dan op een lagere temperatuur.

    1. Ecologische stoffen

    Kersverse en aanstaande ouders shoppen steeds vaker met een groen geweten. Voor de productie van ecologisch textiel wordt veelal gekozen voor alternatieve grondstoffen. Denk hierbij aan ons biologisch katoen: vergt minder water, wordt zonder pesticiden geteeld en zonder chemicaliën gesponnen.

     

    Certificaat biedt garantie

    Het certificaat ‘Oeko-Tex Standard 100’ kan worden toegekend aan de biokatoen collectie van Dirkje. Oeko-Tex Standard 100 is een label voor textiel dat garandeert dat alle onderdelen van het geteste en gecertificeerde eindproduct vrij zijn van schadelijke stoffen voor mens en milieu.

    1. Recycle

    Geef je kleding een tweede leven. Door hardnekkige vlekken of gaten aan te pakken geef je onze kleding een tweede kans. Kies voor een creatieve oplossing om met behulp van stof, patches of stiksel je kleding te repareren. Wanneer de kleding niet meer past geef deze dan door of schenk de artikelen aan een organisatie die jouw kleding een tweede leven wil geven.

    Recente artikelen

    Het laatste nieuws op ons blog

    • Zomertijd - Tips voor een soepele overgang van wintertijd naar zomertijd voor jouw kleintje
      28 / Mar / 2024

      07 / Apr / 2021

      Zomertijd - Tips voor een soepele overgang van wintertijd naar zomertijd voor jouw kleintje

    • Babybed opmaken: zo doe je het veilig!
      14 / Sep / 2022

      07 / Apr / 2021

      Babybed opmaken: zo doe je het veilig!

    • 5 tips: zo bescherm je de tere huid van jouw baby
      19 / Apr / 2022

      07 / Apr / 2021

      5 tips: zo bescherm je de tere huid van jouw baby

    • Hoe bescherm jij de planeet?
      07 / Apr / 2021

      07 / Apr / 2021

      Hoe bescherm jij de planeet?

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen